Olet täällä

Blogit

Kevään odotus

Valo tulee taas, ja samoin tulee uusi kirja minulta. Talven pimeinä hetkinä kirjoitin kirjan tunteista. Tein tunnemaailmanympärysmatkan. Käsikirjoitus on nyt kustannustoimittajalla. Odotan kovasti sekä kevättä että palautetta käsikirjoituksesta. Kirja näkee päivänvalon toukokuussa. Jännittävää!

Kylän vanhin puu

Kotikyläni vanha saarni Bromarvissa vaurioitui pahasti syysmyrksyssä viikko sitten. Valtavan paksu, satoja vuosia kasvanut sammaloitunut oksanhaara romahti tielle. Kylän vanhimman puun sanotaan olevan 400-vuotias. Se on kai sitten menoa 1600-luvulla alkunsa saaneelle puuvanhukselle. Katkennut oksa jätti jälkeensä valtavan aukon, joka puolestaan tarjoaa kodin monelle pienemmälle ötökälle. Lahoaminenkin kuulu elämään, ja kuolema. Aikansa on joka asialla auringon alla.

Aika rientää, lentää, kierii ja vierii!

Edellinen blogimerkintä on tehty muutama päivä ennen kuin lensin Beniniin marraskuussa. Ja nyt on maaliskuu! Minne aika oikein menee? Virtaako aika meidän kauttamme vai kuljemmeko me ajan läpi? Miten aika voi toisinaan madella ja joskus taas kiitää vauhdilla? Ensi lauantaina on joka tapauksessa kevätpäiväntasaus. Päivä ja yö ovat tasan. Sitten taas valo voittaa. Työn alla on NLP-kirjan suomennos, lehtijuttuja ja apurahahakuja. Suunnitteilla on uusi kirja, jonka työnimi on "Tunnevirrassa - Tunteiden lumous". Tunteiden salaisuus kiehtoo, viehtoo mieltä. Perästä päin kuuluu.

Afrikan aurinkoon!

Olen jo ihan lentoon lähdössä. Pian lennän kahdeksi kuukaudeksi vuokraamaani taloon Guineanlahden rannalle Beniniin Länsi-Afrikkaan. Grand Popo kutsuu jälleen. Työn alla on uusi kirjaidea, suomennostyö ja muutamia lehtijuttujakin syntyy takuulla. Valokuvaajatyöparini Uupi Tirronen lentää paikalle tammikuun alussa. Vaalitaan valoa!

Kesäpäivänseisaus lähestyy

Vuoden valoisin aika ilahduttaa miltei yöttömällä yöllään. Valo virtaa ikkunoista sisään päivin öin, ja kehomieli tanssii, nukkuu ja tanssii taas. Juhannusruusun tuoksu kesäyössä, kun täysikuu kiipeää taivaan kannelle, tuottaa kaihoisaaa hurmaa. Supikoirat, valkohäntäpeurat ja joutsenet tervehtivät tullessaan vastaan pellolla ja metsätiellä. On kesäilon aika, ja seuraavan kirjan kustannussopimus polttelee näpeissä.

Täydenkuun linnunlauluja

Linnunlaulu ympäröi minut aamusta iltaan. Flirttiä, parinmuodostusta, pesänrakennusta, munien haudontaa. Linnut laulavat elämän lauluja, munivat linnunmunia ja synnyttävät uutta elämää. Tänään on täysikuu. Pääsiäinen on aina kevätpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeen eli tällä viikolla. Elämä voittaa kuoleman 6-0!  

Kohti valoa

Afrikan lämpö tuntuu vielä iholla, sen alla ja ihan sydämessä saakka. Sauti za Busara/Sounds of wisdom -maailmanmusiikkifestivaali Sansibarin Stone Townissa helmikuun täydenkuun viikonloppuna kruunasi matkan, joka kesti yhtä kauan kuin kuun matka maapallon ympäri, kuukauden. Itäisen, eteläisen, läntisen, keskisen ja pohjoisen Afrikan rytmit jättivät jälkensä solutasolle, luihin ja ytimiin. Eilen meilasin edelleen muokatun aistikirjan käsikirjoituksen kustannustoimittajalle. Näillä näkymin teos "Aistit auki - Anna elämän koskettaa" on kirjakaupoissa huhtikuun lopussa, Pääsiäisen paikkeilla.

Niin kauksi kuin pippuri kasvaa

Enää neljä yötä siihen, kun lähden kuukaudeksi Sansibarin maustesaarelle ja Usambaran vuoristoon Koillis-Tansaniaan. Tuhannen ja yhden yön satujen tunnelmat, mausteviljelmät, valkoiset hiekkarannat ja Intian valtameren kulttuuripiiri kutsuvat. Sansibar on kuin Arabia, Intia ja Afrikka yhtä aikaa. Matkan jälkeen viimeistelen myöhemmin keväällä ilmestyvän kirjani "Aistit auki! - Anna elämän koskettaa". Kirja ilmestyy loppukeväästä Basam Booksin kustantamana.   

Tuulivoimaa!

Eilen puhalsi valtava tuuli ja sai nyt jo miltei lehdettömät puut tanssimaan villisti. Tuuli on voimaa. Levitin käteni ja otin vastaan tätä ilmavaa voimaa. Tuuli on kuin maapallon hengitys. Voimaa tässä tarvitaankin, sillä työn alla on niin paljon kaikenlaista mielenkiintoista: teos "Aistit auki!

Varpaiden heiluttelun jalo taito

Kesälomalla on aikaa heilutella varpaita aamuin illoin. Ja miten nautinkaan ohjelmoimattomasta ajasta. Jokainen päivä on kuin kokonainen elämä. Mitäköhän tänään tapahtuu? Kalenteri on täynnä tyhjää - ihanaa. Aikaa tuntuu olevan loputtoman paljon - ja niinhän sitä onkin!  

Tilaa syöte RSS - blogit


Graafinen suunnittelu StellaIndigo WebDesign. Kuvat Päivi Peltonen.